Przepisy
Smażony ryż z warzywami po chińsku
25 minut
porcje:
2
kalorie:
1255 kJ /
300 kcal
Trudność:
łatwy
Przygotowanie
Składniki
- 400 g
- Włoszczyzny paski FRoSTY
- 200 g
- ryżu jaśminowego
- 100 g
- cebuli
- 60 g
- cebuli szalotki
- 3
- jajka
- 2 łyżki
- sosu sojowego
- szczypiorek
- olej rzepakowy
- sól
- pieprz
- Przesmaż pokrojone w kostkę cebule na oleju, dodaj włoszczyznę i smaż aż zmiękną warzywa.
- Dodaj wcześniej ugotowany ryż i wymieszaj całość, jajka wymieszaj w miseczce z solą i pieprzem.
- Dodaj do warzyw sos sojowy, a następnie jajka i energicznie wymieszaj, całość posyp pokrojonym szczypiorkiem i GOTOWE!
Komentarze