Przepisy
Spaghetti z fasolkami i kremowym sosem z Gorgonzolą
35 minut
porcje:
4
kalorie:
1882 kJ /
450 kcal
Trudność:
łatwy
Przygotowanie
Składniki
- 400 g
- Mixu fasolek FRoSTY
- 250 g
- makaronu
- 300 ml
- śmietanki 30%
- 100 g
- Gorgonzoli
- 100 g
- cebuli
- 20 g
- masła klarowanego
- 2 ząbki
- czosnku
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- Przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę wraz z czosnkiem i mixem fasolek na maśle klarowanym, gdy zmięknie zalej całość śmietanką i dodaj Gorgonzolę, wymieszaj.
- Ugotuj makaron w osolonej wodzie.
- Kiedy Gorgonzola już w całości połączy się ze śmietanką, dodaj sól i świeżo zmielony pieprz, a ugotowany makaron dodaj i wymieszaj razem z sosem.
- Całość posyp posiekaną natką pietruszki i GOTOWE!
Komentarze