XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Zapiekanka warzywna z indykiem w śmietankowo-rozmarynowym sosie

40 minut
porcje: 4
kalorie: 
2092 kJ  /  500 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
400 g
Bukietu warzyw wiosennych FRoSTY
400 ml
śmietanki 30%
250 g
indyka
100 g
cebuli
60 g
sera Grana Padano
2 ząbki
czosnku
1.5 łyżki
oleju rzepakowego
rozmaryn
  1. Podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę na oleju razem z czosnkiem, dodaj pokrojonego w kostkę indyka, całość posól i posyp rozmarynem.
  2. Zalej składniki śmietanką i delikatnie odparuj; warzywa obgotuj w gotującej, osolonej wodzie około 4 minuty.
  3. Warzywa odcedź i przełóż do żaroodpornego naczynia, zalej je sosem z indykiem, wymieszaj, posyp tartym serem Grana Padano, zapiecz w rozgrzanym do 180°C piekarniku przez 25-30 min i GOTOWE!
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności.

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach