Przepisy
Zapiekanka warzywna z indykiem w śmietankowo-rozmarynowym sosie
40 minut
porcje:
4
kalorie:
2092 kJ /
500 kcal
Trudność:
łatwy
Przygotowanie
Składniki
- 400 g
- Bukietu warzyw wiosennych FRoSTY
- 400 ml
- śmietanki 30%
- 250 g
- indyka
- 100 g
- cebuli
- 60 g
- sera Grana Padano
- 2 ząbki
- czosnku
- 1.5 łyżki
- oleju rzepakowego
- rozmaryn
- Podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę na oleju razem z czosnkiem, dodaj pokrojonego w kostkę indyka, całość posól i posyp rozmarynem.
- Zalej składniki śmietanką i delikatnie odparuj; warzywa obgotuj w gotującej, osolonej wodzie około 4 minuty.
- Warzywa odcedź i przełóż do żaroodpornego naczynia, zalej je sosem z indykiem, wymieszaj, posyp tartym serem Grana Padano, zapiecz w rozgrzanym do 180°C piekarniku przez 25-30 min i GOTOWE!
Komentarze