Szpinak siekany

Zielone naleśniki ze szpinakiem, dzięki któremu ciasto zyskuje piękny, zielony kolor i porcję witamin, a kremowy farsz z sera feta i czosnku nadaje całości wyrazistego smaku. To idealna propozycja na szybki, lekki obiad lub kolację – także w wersji fit. Sprawdź nasz przepis krok po kroku i zaskocz domowników czymś pysznym i nietuzinkowym!
Rozmroź szpinak. Dokładnie odsącz nadmiar wody (możesz użyć sitka lub czystej ściereczki).
W misce rozbij jajka. Dodaj mleko, mąkę, olej i szczyptę soli. Dodaj odsączony szpinak. Całość dokładnie wymieszaj.
Rozgrzej patelnię (możesz delikatnie natłuścić ją olejem). Wylewaj porcje ciasta i smaż cienkie naleśniki z obu stron na złoty kolor.
W miseczce rozgnieć ser feta. Dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dopraw do smaku pieprzem (feta jest słona, więc sól nie będzie konieczna). Wymieszaj na jednolitą pastę.
Na każdy usmażony naleśnik nałóż porcję farszu z fety i czosnku. Rozsmaruj równomiernie, a następnie zawiń w rulon lub złóż w kopertę.