Przepisy
Zupa pieczarkowa z klopsikami ziołowymi
40 minut
porcje:
4
kalorie:
1255 kJ /
300 kcal
Trudność:
średni
Przygotowanie
Składniki
- 400 g
- Zupy pieczarkowej FRoSTY
- 600 ml
- wywaru warzywnego
- 250 g
- mielonego mięsa z indyka
- 200 ml
- śmietanki 30%
- 100 g
- cebuli
- 20 g
- szpinaku świeżego
- 20 g
- masła klarowanego
- jajko
- tymianek
- rozmaryn
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
- Przypraw mięso z indyka solą i ziołami, dodaj jajko, dokładnie wymieszaj, a następnie uformuj małe kulki i ugotuj w osolonej wodzie.
- Przesmaż cebulę w garnku na maśle, dodaj mieszankę warzyw, wymieszaj i zalej warzywnym wywarem, gotuj 15 minut.
- Dodaj śmietankę, szpinak, dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj klopsiki, posyp posiekaną natką pietruszki i GOTOWE!
Komentarze