Przepisy
Zupa warzywna z oliwą truflową i ziołami
35 minut
porcje:
4
kalorie:
2171 kJ /
519 kcal
Trudność:
średni
Przygotowanie
Składniki
- 400 g
- Zupy warzywnej FRoSTY
- 600 ml
- wywaru warzywnego
- 300 ml
- śmietanki 30%
- 300 g
- makaronu muszelki
- 150 g
- cebuli
- 40 ml
- oliwy z oliwek
- 30 ml
- oliwy truflowej
- 30 ml
- octu winnego
- 20 ml
- octu balsamicznego
- 3 ząbki
- czosnku
- bazylia
- oregano
- sól
- pieprz
- Przesmaż cebulę razem z czosnkiem na oliwie, gdy zmiękną dolej ocet winny i balsamiczny.
- Całość odparuj i dodaj mieszankę warzywną, przemieszaj i zalej wywarem, chwilę podgrzej.
- Dosyp zioła, dolej śmietankę, dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj wcześniej ugotowany makaron oraz oliwę truflową i GOTOWE!
Komentarze