XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Szpinakowe muffinki z kremem mascarpone i owocami

Słodki i odżywczy deser? Nasze muffinki ze szpinakiem są idealnym wyborem! Połączenie słodkiego smaku muffina z dodatkiem zdrowego szpinaku sprawia, że są one nie tylko smaczne, ale także pełne odżywczych składników.

30 minut
porcje: 12
kalorie: 
1476 kJ  /  353 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
1 opakowanie
Szpinaku siekanego FRoSTY
3
duże jajka
320 g
mąki pszennej
250 g
cukru
150 ml
oleju rzepakowego
1 łyżka
cukru waniliowego
2 łyżeczki
proszku do pieczenia
Do dekoracji:
250 g
serka mascarpone
2 łyżki
cukru pudru
60 g
malin
60 g
borówek
listki mięty
  1. Szpinak rozmroź i odciśnij z wody.
  2. Do misy miksera wbij jajka i dodaj cukier oraz cukier waniliowy. Ubijaj, aż masa będzie jasna i puszysta.
  3. Do masy stopniowo dodawaj olej, nie przerywając ubijania.
  4. Do ubitej masy dodaj szpinak i wymieszaj przy użyciu szpatułki.
  5. Na koniec dodaj mąkę oraz proszek do pieczenia i wymieszaj, aż masa nie będzie miała grudek. Nałóż do papilotek.
  6. Piecz 20 minut w 180 °C. Po upieczeniu wystudź.
  7. Zmiksuj mascarpone z cukrem pudrem i włóż do rękawa cukierniczego.
  8. Udekoruj muffinki kremem, malinami, borówkami i listkami mięty.

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności.

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach