XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Fasolka w duecie z cytrynową emulsją i chrupiącą szynką

Delikatna fasolka szparagowa w towarzystwie chrupiącej szynki i aromatycznej emulsji cytrynowej. Świetnie smakuje na ciepło i nienagannie prezentuje się talerzu.

15 minut
porcje: 2
kalorie: 
1347 kJ  /  322 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
1 opakowanie
Fasolki szparagowej FRoSTY
2 plasterki
szynki dojrzewającej
2 łyżki
oliwy z oliwek
0.5 ząbka
czosnku
sok i skórka z ½ cytryny
  1. Gotuj fasolkę 3 minuty w osolonej wodzie, a następnie odcedź .
  2. Na małym ogniu podgrzej oliwę z czosnkiem, dodaj sok i skórkę z cytryny, sól i pieprz.
  3. Szynkę piecz w 180°C przez 8 minut, aż będzie chrupiąca.
  4. Fasolkę skrop emulsją cytrynową, posyp pokruszoną szynką i udekoruj.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności.

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach