Przygotowanie
Składniki
- 6 serduszek
- Szpinaku z sesem śmietankowym FRoSTY
- 150 g
- makaronu pappardelle
- 100 g
- fileta z łososia
- 3 łyżki
- oleju
- 2 łyżki
- ricotty
- 2 ząbki
- czosnku
- 1
- mała cebula
- 1 gałązka
- świeżej bazylii
- 1 łyżeczka
- oregano
- 0.5
- cytryny
- sól
- pieprz
1. Szpinak odparuj na patelni, dodaj ricottę, oregano, sól oraz pieprz i odstaw.
2. Łososia opłucz, osusz ręcznikiem papierowym i smaż po 3 minuty z każdej strony na patelni, na koniec skrop obficie cytryną i dopraw pieprzem.
3. Cebulę pokrój w kostkę i usmaż na złoto, pod koniec smażenia dodaj posiekany czosnek.
4. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu – zostaw trochę wody z gotowania.
5. Połącz sos szpinakowy z cebulą i czosnkiem, dodaj makaron z odrobiną wody z jego gotowania i całość dobrze wymieszaj.
6. Przełóż makaron na talerz, połóż łososia na wierzch, dopraw solą, udekoruj bazylią i GOTOWE!
Komentarze