XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Makaron z łososiem

30 minut
porcje: 2
kalorie: 
2719 kJ  /  650 kcal
Trudność: średni
Przygotowanie
Składniki
6 serduszek
Szpinaku z sesem śmietankowym FRoSTY
150 g
makaronu pappardelle
100 g
fileta z łososia
3 łyżki
oleju
2 łyżki
ricotty
2 ząbki
czosnku
1
mała cebula
1 gałązka
świeżej bazylii
1 łyżeczka
oregano
0.5
cytryny
sól
pieprz

1. Szpinak odparuj na patelni, dodaj ricottę, oregano, sól oraz pieprz i odstaw.
2. Łososia opłucz, osusz ręcznikiem papierowym i smaż po 3 minuty z każdej strony na patelni, na koniec skrop obficie cytryną i dopraw pieprzem.
3. Cebulę pokrój w kostkę i usmaż na złoto, pod koniec smażenia dodaj posiekany czosnek.
4. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu – zostaw trochę wody z gotowania.
5. Połącz sos szpinakowy z cebulą i czosnkiem, dodaj makaron z odrobiną wody z jego gotowania i całość dobrze wymieszaj.
6. Przełóż makaron na talerz, połóż łososia na wierzch, dopraw solą, udekoruj bazylią i GOTOWE!

Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności.

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach