Przygotowanie
Składniki
- 200 g
- Vege bowla meksykańskiego z ciecierzycą FRoSTY
- 60 g
- awokado
- 40 g
- ryżu basmati
- 6
- pomidorków koktajlowych
- 1 łyżka
- oliwy
- 1 łyżeczka
- soku z limonki
- 1 ząbek
- czosnku
- arść
- świeżej kolendry
- sól
- pieprz
1. Warzywa usmaż na patelni zgodnie z opisem na opakowaniu.
2. Przygotuj guacamole: awokado rozgnieć widelcem, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną kolendrę oraz sok z limonki. Dopraw solą i pieprzem i wymieszaj.
3. Wyłóż mieszankę warzyw i guacamole na talerz.
4. Podaj danie z pokrojonymi na połówki pomidorkami i GOTOWE!
Komentarze