Przygotowanie
Składniki
- 400 g
- Warzyw na patelnię Wok mix FRoSTY
- 200 g
- krewetek (obranych i oczyszczonych)
- 200 g
- makaronu ryżowego
- 2
- jajka
- 3 ząbki
- czosnku
- 2 łyżki
- brązowego cukru
- 2 łyżki
- oleju
- 1
- limonka, sok i skórka
- 0.25 szklanki
- sosu sojowego
- suszone chili lub sos chili (wg smaku)
- orzeszki ziemne
1. Ugotuj makaron ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i odstaw na bok.
2. Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni, dodaj posiekany czosnek i podsmaż przez chwilę.
3. Dodaj krewetki, smaż przez 2-3 minuty, aż się przypieką, a następnie wyjmij z patelni.
4. Dodaj warzywa i smaż dalej.
5. Przesuń warzywa na bok, wlej roztrzepane jajka, smaż mieszając.
6. Dodaj ugotowany makaron ryżowy.
7. W miseczce przygotuj sos z sosu sojowego, cukru, soku z limonki, skórki z limonki i suszonego chili.
8. Wlej sos na patelnię, wymieszaj.
9. Dodaj krewetki, wymieszaj.
10. Posyp z orzeszkami ziemnymi lub orzechami nerkowca i GOTOWE!
Komentarze