XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Pad thai z krewetkami

25 minut
porcje: 2
kalorie: 
3472 kJ  /  830 kcal
Trudność: średni
Przygotowanie
Składniki
400 g
Warzyw na patelnię Wok mix FRoSTY
200 g
krewetek (obranych i oczyszczonych)
200 g
makaronu ryżowego
2
jajka
3 ząbki
czosnku
2 łyżki
brązowego cukru
2 łyżki
oleju
1
limonka, sok i skórka
0.25 szklanki
sosu sojowego
suszone chili lub sos chili (wg smaku)
orzeszki ziemne

1. Ugotuj makaron ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i odstaw na bok.
2. Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni, dodaj posiekany czosnek i podsmaż przez chwilę.
3. Dodaj krewetki, smaż przez 2-3 minuty, aż się przypieką, a następnie wyjmij z patelni.
4. Dodaj warzywa i smaż dalej.
5. Przesuń warzywa na bok, wlej roztrzepane jajka, smaż mieszając.
6. Dodaj ugotowany makaron ryżowy.
7. W miseczce przygotuj sos z sosu sojowego, cukru, soku z limonki, skórki z limonki i suszonego chili.
8. Wlej sos na patelnię, wymieszaj.
9. Dodaj krewetki, wymieszaj.
10. Posyp z orzeszkami ziemnymi lub orzechami nerkowca i GOTOWE!

Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności.

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach