XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Szpinakowe kieszonki

50 minut
porcje: 12
kalorie: 
1146 kJ  /  274 kcal
Trudność: średni
Przygotowanie
Składniki
450 g
Szpinaku siekanego FRoSTY
450 g
ciasta francuskiego
1
cebula
200 g
kremowego serka
150 g
suszonych pomidorów
50 ml
oliwy
1
jajko
sól
pieprz

1. Nagrzej piekarnik do 200°C.
2. Ciasto wyjmij do rozmrożenia na 10 minut.
3. Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę pokrojoną w drobną kostkę.
4. Dodaj szpinak i podsmażaj do całkowitego rozmrożenia.
5. Ciasto francuskie podziel na 12 kwadratów.
6. Posmaruj każdy kwadrat serkiem kremowym, wyłóż na to ostudzony szpinak oraz 1-2 suszone pomidory.
7. Zawiń w trójkąty, dokładnie sklejając boki.
8. Posmaruj po wierzchu roztrzepanym jajkiem.
9. Piecz przez 15 minut i GOTOWE!

Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności.

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach