XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Zupa pieczarkowa z klopsikami ziołowymi

40 minut
porcje: 4
kalorie: 
1255 kJ  /  300 kcal
Trudność: średni
Przygotowanie
Składniki
400 g
Zupy pieczarkowej FRoSTY
600 ml
wywaru warzywnego
250 g
mielonego mięsa z indyka
200 ml
śmietanki 30%
100 g
cebuli
20 g
szpinaku świeżego
20 g
masła klarowanego
jajko
tymianek
rozmaryn
sól
pieprz
natka pietruszki
  1. Przypraw mięso z indyka solą i ziołami, dodaj jajko, dokładnie wymieszaj, a następnie uformuj małe kulki i ugotuj w osolonej wodzie.
  2. Przesmaż cebulę w garnku na maśle, dodaj mieszankę warzyw, wymieszaj i zalej warzywnym wywarem, gotuj 15 minut.
  3. Dodaj śmietankę, szpinak, dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj klopsiki, posyp posiekaną natką pietruszki i GOTOWE!
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności.

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach