Przepisy
Kluski z grillowanym halloumi i warzywami z patelni
Czasem wystarczy kilka kolorowych warzyw, aromatyczny ser i ulubione danie FRoSTY, aby w kilka minut stworzyć sycący i apetyczny posiłek. Kluseczki z warzywami i pieczarkami w towarzystwie grillowanego halloumi oraz soczystych papryk to prosta, ale efektowna propozycja na ciepły obiad lub kolację w domowym zaciszu.
15 minut
porcje:
2
kalorie:
4288 kJ /
1025 kcal
Trudność:
łatwy
Przygotowanie
Składniki
- 1 opakowanie
- Klusek z warzywami i pieczarkami
- 150 g
- sera halloumi
- 1
- czerwona papryka
- 1
- zielona papryka
- 1
- czerwona cebula
- 1 łyżka
- oliwy z oliwek
- garść
- świeżej bazylii
- Umyj papryki i cebulę. Pokrój papryki w paski, a cebulę w piórka. Ser halloumi pokrój na plastry grubości ok. 1 cm.
- Na dużej patelni rozgrzej łyżkę oliwy z oliwek. Wrzuć pokrojoną paprykę i cebulę. Smaż przez 5–6 minut na średnim ogniu, aż warzywa będą miękkie i lekko zrumienione.
- Na rozgrzanej suchej patelni grillowej lub grillu kontaktowym ułóż plastry halloumi. Grilluj po 2–3 minuty z każdej strony, aż pojawią się charakterystyczne przypieczone paski.
- Kluski z warzywami i pieczarkami FRoSTY podsmaż na patelni zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Na talerzu ułóż porcję klusek. Dodaj podsmażone warzywa i grillowany halloumi. Całość posyp świeżą bazylią.
Komentarze