Przepisy
Brokuł w dwóch teksturach z kremem cytrynowym i chrupiącymi orzechami
Delikatny krem z brokułów, kontrastujące lekko podsmażone różyczki i chrupiące orzechy - połączenie tekstur, które zachwyca smakiem i wygląda pięknie na talerzu.
20 minut
porcje:
2
kalorie:
2092 kJ /
500 kcal
Trudność:
łatwy
Przygotowanie
Składniki
- 1 opakowanie
- Brokułów różyczki FRoSTY
- 2 łyżki
- śmietanki 30%
- 2 łyżki
- orzechów (laskowe lub włoskie)
- 1 łyżka
- masła
- 1 łyżka
- startego parmezanu
- 1 łyżeczka
- soku z cytryny
1. Połowę brokułów w ugotuj i zblenduj ze śmietanką, sokiem z cytryny, solą
i pieprzem na krem.
2. Drugą połowę podsmaż krótko na maśle, aż lekko się zarumieni.
3. Orzechy zblenduj, a następnie wymieszaj z parmezanem i podsmaż na suchej patelni, aż będą
chrupiące.
4. Ułóż na talerzu krem, na nim podsmażone różyczki i posyp orzechową
posypką.
Komentarze