Przepisy
Mus z groszku i marchewki z jogurtem waniliowym i chrupiącą kruszonką
Kolorowy mus z marchewki i groszku z waniliowym jogurtem i chrupiącymi migdałami. Słodko, świeżo i lekko – deser, który cieszy oko i podniebienie.
25 minut
kalorie:
1757 kJ /
420 kcal
Trudność:
łatwy
Przygotowanie
Składniki
- 1 opakowanie
- Marchewki z groszkiem FRoSTY
- 100 g
- jogurtu greckiego
- 3 łyżki
- miodu 3 Walnuts
- 2 łyżki
- płatków migdałów
- 1 łyżeczka
- masła
- 1 łyżeczka
- ekstraktu waniliowego
- 1 łyżeczka
- mielonego kardamonu (opcjonalnie)
- Ugotuj marchewkę do miękkości, zblenduj z 1 łyżką miodu i odrobiną soku z cytryny, opcjonalnie dodaj kardamon.
- Zblanszuj groszek 2 minuty, zblenduj z 1 łyżką miodu i łyżką jogurtu.
- Wymieszaj jogurt z wanilią i 1 łyżką miodu.
- Podsmaż płatki migdałów na maśle z odrobiną cukru, aż będą złote.
- W szklance ułóż warstwowo: mus z marchewki, jogurt, mus z groszku, a na wierzchu kruszonkę.
Komentarze