XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Kremowa zupa warzywna z oliwą truflową i chipsem z pietruszki

Kremowa, aromatyczna zupa warzywna z nutą trufli i chrupiącym chipsem z pietruszki.

20 minut
porcje: 2
kalorie: 
1338 kJ  /  320 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
1 opakowanie
Zupy warzywnej FRoSTY
500 ml
bulionu warzywnego
50 ml
śmietanki 30%
1 łyżka
masła
1 łyżeczka
oliwy truflowej
1 korzeń
pietruszki
  1. W garnku rozpuść masło, wsyp mrożone warzywa, zalej bulionem i gotuj do miękkości.
  2. Dodaj śmietankę, sól, biały pieprz i zblenduj na gładki krem.
  3. Cienko pokrój pietruszkę, spryskaj oliwą i upiecz 10 min w 180°C, aż będzie chrupiąca.
  4. Wlej krem do miseczek, dodaj chips z pietruszki, na środku dodaj łyżkę śmietanki i skrop oliwą truflową.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności.

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach