Przepisy

Szpinakowe muffinki z kremem mascarpone i owocami

Stopień trudności: łatwe Kaloryczność: 387 kcal / szt.

porcje: 12
Przygotowanie
Składniki
1
opakowanie szpinaku siekanego FRoSTA
3
duże jajka
320 g
mąki pszennej
250 g
cukru
150 ml
oleju rzepakowego
1
łyżka cukru waniliowego
2
łyżeczki proszku do pieczenia
Do dekoracji:
250 g
serka mascarpone
2
łyżki cukru pudru
60 g
malin
60 g
borówek
listki mięty

1. Szpinak rozmrozić i odcisnąć z wody.

2. Do misy miksera wbić jajka i dodać cukier i cukier waniliowy. Ubijać, aż masa będzie jasna i puszysta.

3. Do masy stopniowo dodawać olej, nie przerywając ubijania.

4. Do ubitej masy dodać szpinak i wymieszać przy użyciu szpatułki.

5. Na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać, aż masa nie będzie miała grudek. Nałożyć do papilotek.

6. Piec 20 minut w temp. 180 stopni C. Po upieczeniu wystudzić.

7. Zmiksować mascarpone z cukrem pudrem i włożyć do rękawa cukierniczego.

8. Udekorować muffinki kremem, malinami, borówkami i listkami mięty.

 

PYSZNEJ KAWUSI! 😀

0 Komentarze

Dodaj komentarz


Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Proszę wypełnić wszystkie obowiązkowe pola (*).

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Foodtracker

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Wystarczy wpisać 8-cyfrowy kod. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach