Przepisy
Szpinakowe muffinki z kremem mascarpone i owocami
Stopień trudności: łatwe Kaloryczność: 387 kcal / szt.

- 1
- opakowanie szpinaku siekanego FRoSTA
- 3
- duże jajka
- 320 g
- mąki pszennej
- 250 g
- cukru
- 150 ml
- oleju rzepakowego
- 1
- łyżka cukru waniliowego
- 2
- łyżeczki proszku do pieczenia
- 250 g
- serka mascarpone
- 2
- łyżki cukru pudru
- 60 g
- malin
- 60 g
- borówek
- listki mięty
1. Szpinak rozmrozić i odcisnąć z wody.
2. Do misy miksera wbić jajka i dodać cukier i cukier waniliowy. Ubijać, aż masa będzie jasna i puszysta.
3. Do masy stopniowo dodawać olej, nie przerywając ubijania.
4. Do ubitej masy dodać szpinak i wymieszać przy użyciu szpatułki.
5. Na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać, aż masa nie będzie miała grudek. Nałożyć do papilotek.
6. Piec 20 minut w temp. 180 stopni C. Po upieczeniu wystudzić.
7. Zmiksować mascarpone z cukrem pudrem i włożyć do rękawa cukierniczego.
8. Udekorować muffinki kremem, malinami, borówkami i listkami mięty.
PYSZNEJ KAWUSI! 😀
