Przepisy
Kurczak po azjatycku
Soczysty kurczak w chrupiącej panierce z mąki ziemniaczanej, podsmażony z warzywami FRoSTY w stylu azjatyckim i polany słodko-słonym sosem. Podany z ryżem i posypany sezamem oraz szczypiorkiem.
30 minut
porcje:
2
kalorie:
6066 kJ /
1450 kcal
Trudność:
łatwy
Przygotowanie
Składniki
- 1 opakowanie
- Warzyw na patelnię w stylu azjatyckim FRoSTY
- 1 duża
- pierś z kurczaka
- 3 łyżki
- oleju
- 3 łyżki
- mąki ziemniaczanej
- 4 łyżki
- sosu sojowego
- 4 łyżki
- ketchupu
- 1 łyżka
- miodu
- 1 łyżeczka
- octu ryżowego
- 1 łyżka
- sezamu
- 100 g
- ryżu
- garść szczypiorku
- sól
- pieprz
- Pokrój pierś w kostkę, posól i popieprz, obtocz w mące ziemniaczanej.
- Usmaż na patelni na oleju, aż się zarumieni.
- Wymieszaj sos sojowy, ketchup, miód oraz ocet ryżowy, zalej kurczaka, gotuj aż sos zgęstnieje, posyp sezamem.
- Rozgrzej 1 łyżkę oleju, usmaż warzywa na patelni, ugotuj ryż zgodnie z opisem na opakowaniu.
- Nałóż ryż, warzywa oraz kurczaka, posyp szczypiorkiem i GOTOWE!
Komentarze