XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Łosoś w sosie szpinakowym

Soczysty łosoś w gęstym sosie ze szpinaku i sera pleśniowego, podany z małymi pomidorkami. Kremowe, aromatyczne danie, które łączy delikatność ryby z wyrazistym smakiem sosu.

30 minut
porcje: 4
kalorie: 
8368 kJ  /  2000 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
1 opakowanie
Szpinaku w liściach FRoSTY
2 opakowania
Filetów z łososia FRoSTY
200 ml
śmietanki 30%
1
średnia cebula
3 łyżki
oleju rzepakowego
2 łyżki
masła
100 g
sera pleśniowego
50 g
małych pomidorków
sól
pieprz
  1. Rozgrzej 2 łyżki oleju i usmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj szpinak i smaż na średnim ogniu, aż stanie się miękki.
  2. Wlej śmietankę oraz dodaj ser pleśniowy. Zagotuj aż sos zgęstnieje, ściągnij z kuchenki i dodaj pokrojone na pół pomidorki. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Przypraw łososia solą i pieprzem. Usmaż na patelni na pozostałym oleju i maśle, po 5 minut z każdej strony.
  4. Nałóż na talerz sos, na to łososia i GOTOWE!
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności.

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach