XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Mintaj z frytkami z batatów i salsą z mango

Połączenie idealne do piątkowego obiadu: ryba w panierce z koperkiem i orientalne smaki w postaci lekko pikantnej salsy z mango i chrupiących frytek z batatów.

30 minut
porcje: 2
kalorie: 
2343 kJ  /  560 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
1 opakowanie
Mintaja w panierce z koperkiem FRoSTY
2
średnie bataty
2 łyżki
oliwy
1 łyżeczka
suszonego tymianku
sól
Salsa:
1 szt.
mango
1 szt.
czerwona cebula
1 szt.
papryka
1 łyżka
oliwy
chili
pieprz Cayenne, szczypta
sok z limonki
sól
kolendra
  1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 220 °C. Zamrożoną rybę ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia).
  2. Bataty obierz, pokrój w cienkie „słupki”. Skrop oliwą, posyp tymiankiem, posól. Ułóż na blasze obok ryby.
  3. Bataty piecz razem z mintajem, przez ok. 17 minut (z włączonym termoobiegiem 14 minut).
  4. Przygotuj salsę: mango obierz, razem z papryką i cebulą pokrój w małą kostkę. Dopraw solą, oliwą, posiekanym chili oraz sokiem z limonki. Przed samym podaniem posyp kolendrą.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności.

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach