Przepisy
Mintaj z frytkami z batatów i salsą z mango
Połączenie idealne do piątkowego obiadu: ryba w panierce z koperkiem i orientalne smaki w postaci lekko pikantnej salsy z mango i chrupiących frytek z batatów.
30 minut
porcje:
2
kalorie:
2343 kJ /
560 kcal
Trudność:
łatwy
Przygotowanie
Składniki
- 1 opakowanie
- Mintaja w panierce z koperkiem FRoSTY
- 2
- średnie bataty
- 2 łyżki
- oliwy
- 1 łyżeczka
- suszonego tymianku
- sól
- 1 szt.
- mango
- 1 szt.
- czerwona cebula
- 1 szt.
- papryka
- 1 łyżka
- oliwy
- chili
- pieprz Cayenne, szczypta
- sok z limonki
- sól
- kolendra
- Rozgrzej piekarnik do temperatury 220 °C. Zamrożoną rybę ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia).
- Bataty obierz, pokrój w cienkie „słupki”. Skrop oliwą, posyp tymiankiem, posól. Ułóż na blasze obok ryby.
- Bataty piecz razem z mintajem, przez ok. 17 minut (z włączonym termoobiegiem 14 minut).
- Przygotuj salsę: mango obierz, razem z papryką i cebulą pokrój w małą kostkę. Dopraw solą, oliwą, posiekanym chili oraz sokiem z limonki. Przed samym podaniem posyp kolendrą.
Komentarze