Warzywa na patelnię - Italian mix

1. Wbij do miski 4 całe jajka i jedno żółtko, resztę białka przełóż do innej miski i odstaw.
2. Przesiej mąkę do mieszanki jajecznej, dodaj cukier trzcinowy, sól i mleko, aż powstanie gładkie ciasto.
3. Ubij odłożone białko na sztywną pianę i ostrożnie wymieszaj je z masą naleśnikową. Schłodź około 15 minut, aby ciasto napęczniało.
4. Kiedy ciasto napęcznieje, rozpuść 1 łyżkę masła na patelni. Ponownie wymieszaj ciasto na naleśniki chochlą i wlej je na patelnię, upewniając się, że ciasto pokrywa całe dno patelni. Posyp parmezanem surową stronę naleśnika.
5. Smażyć naleśniki z obu stron, aż będą złocistobrązowe, trzymaj gotowe naleśniki w cieple.
6. Przygotuj warzywa na patelnię zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
7. Ułóż naleśniki na talerzu, posmaruj śmietaną i rozłóż warzywa na jednej połowie. Przykryj drugą stroną naleśnika i GOTOWE!