XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Paluszki rybne z pieczonymi placuszkami

Szukasz oryginalnego przepisu na pełnowartościowe danie dla dziecka? Połączenie chrupiących paluszków rybnych z ziemniaczanymi placuszkami z zielonym groszkiem i pieczonymi pomidorami będą idealną propozycją.

40 minut
porcje: 2
kalorie: 
2510 kJ  /  600 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
1 opakowanie
Złotych paluszków rybnych FRoSTA
250 g
pomidorków koktajlowych
1 łyżka
oliwy
Placuszki:
2 szklanki
groszku (mrożonego)
1
por
3
ugotowane ziemniaki
1
jajko
1 łyżki
mąki owsianej
1 łyżki
oliwy
sól
pieprz
  1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 230ºC. Zamrożone paluszki ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia), obok nich ułóż skropione oliwą pomidory (na gałązkach). Piecz przez około 12 minut (z włączonym termoobiegiem przez około 9 minut).
  2. Na oliwie zeszklij drobno posiekany por. Dodaj groszek i smaż, aż się rozmrozi.
  3. Groszek z cebulą przełóż do dużej miski. Dodaj ugotowane ziemniaki, jajka, mąkę owsianą i przyprawy.
  4. Tłuczkiem do ziemniaków rozgnieć składniki, aż uzyskasz spójną masę.
  5. Na rozgrzany olej nakładaj porcje masy (możesz posłużyć się okrągłą, metalową foremką), smaż na złoto z obu stron.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności.

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach