Przepisy
Pieczona papryka z farszem
Pełne smaku, kolorowe papryki faszerowane i zapieczone z serem cheddar. Szybkie, proste i pyszne danie w meksykańskim stylu.
25 minut
porcje:
2
kalorie:
3765 kJ /
900 kcal
Trudność:
łatwy
Przygotowanie
Składniki
- 1 opakowanie
- Mexican Chicken Frosty
- 2 duże
- papryki (czerwona i żółta)
- 50 g
- sera cheddar
- 2 łyżki
- jogurtu naturalnego
- garść
- świeżej kolendry
- Umyj papryki, przekrój je na pół i usuń gniazda nasienne. Skrop oliwą, posól i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 10 minut, żeby lekko zmiękły.
- W tym czasie przygotuj Mexican chicken według instrukcji na opakowaniu.
- Do upieczonych papryk nałóż gorące nadzienie, posyp startym cheddarem.
- Włóż papryki z powrotem do piekarnika i zapiekaj kolejne 10 minut, aż ser się roztopi i lekko zrumieni.
Komentarze