Przygotowanie
Składniki
- 1 opakowanie
- Mintaja w panierce z dzikim czosnkiem FRoSTY
- 100 g
- kaszy bulgur
- 2 łyżki
- oleju rzepakowego
- 1
- duży, dojrzały pomidor
- 0.33
- papryki czerwonej
- 0.33
- papryki żółtej
- 0.33
- papryki zielonej
- 0.33
- bakłażana
- 0.33
- cukinii zielonej
- 0.33
- cukinii żółtej
- 1
- czerwona cebula
- 2
- ząbki czosnku
- 150 g
- brązowych pieczarek
- 2 łyżki
- masła
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
- Rybę upiecz zgodnie z opisem na opakowaniu.
- Kaszę bulgur ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu.
- Warzywa pokrój, na patelnię wrzuć wszystkie warzywa poza pomidorami. Smaż przez ok. 5 minut, po czym duś pod przykryciem 10-15 minut. Zdejmij pokrywkę, dodaj pomidora, sól, pieprz i zioła prowansalskie. Smaż kilka minut, aż pomidor zmięknie i odparuje woda.
- Gotowe warzywa wymieszaj z ugotowaną kaszą bulgur.
- Na patelni rozgrzej masło. Pieczarki pokrój w ćwiartki i podsmażaj przez ok. 10 minut, przypraw solą i pieprzem. Dodaj posiekaną natkę pietruszki.
- Upieczoną rybę podawaj na kaszy bulgur z warzywami, pieczarki podaj w osobnej kokilce.
Komentarze