Przygotowanie
Składniki
- 200 g
- Filetów z dorsza atlantyckiego FRoSTY
- 300 g
- orkisza pełnoziarnistego
- 200 g
- ciecierzycy ugotowanej
- 200 g
- pomidorków koktajlowych
- 2
- jajka
- 1
- czerwona cebula
- 1 ząbek
- czosnku
- pietruszka
- ocet winny biały
- oliwa z oliwek
- sól
1. Do garnka ze słoną, wrzącą wodą dodaj orkisz i gotuj około 12 minut.
2. Do innego garnka z wrzącą wodą dodaj jajka i gotuj je przez 8-9 minut.
3. Gdy orkisz jest już gotowy, odstawiamy go do ostygnięcia i obieramy jajka na twardo.
4. Jajka pokrój na 4 części, pomidorki koktajlowe na 2 części, a czerwoną cebulę posiekaj.
5. Na patelni rogrzej oliwę z oliwek i dodaj ząbek czosnku. Dodaj filety z dorsza i gotuj przez 8-10 minut.
6. Gdy będą gotowe, odstaw je do ostygnięcia, a następnie pokrój w kostkę.
7. Do miski włóż orkisz, ciecierzycę, posiekaną czerwoną cebulę i pomidorki koktajlowe, dobrze wymieszaj. Następnie dodaj jajka, pokrojone w kostkę filety z dorsza i dopraw całość odrobiną oliwy z oliwek, łyżką octu winnego i pietruszką.
Komentarze