-
kalorie326 kJ / 77 kcal
-
tłuszcz0,7 g
-
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,1 g
-
węglowodany0 g
-
- w tym cukry0 g
-
białko17,7 g
-
sól0,18 g
- Wszystkie informacje odnoszą się do zawartości opakowania 100g i podlegają naturalnym wahaniom.

- Czas przygotowania ok. 22 min
- Wielkość opakowania 300 g
Ślad węglowy
CO2 / 100g
na patelni
Czas przygotowania: ok. 9 min
Zamrożone filety opłucz przez chwilę pod bieżącą, letnią wodą, a następnie osusz papierowym ręcznikiem. Na patelni rozgrzej 5 łyżek oleju. Filety smaż na średnim ogniu przez 9 minut, od czasu do czasu przewracając.
w piekarniku
Czas przygotowania: ok. 22 min
Rozgrzej piekarnik do temperatury 230°C. Zamrożone filety włóż do naczynia żaroodpornego (możesz dodać łyżkę masła). Piecz pod przykryciem przez około 25 minut (z włączonym termoobiegiem przez około 22 minuty).
Basia
Sama ryba może i smaczna, ale płaci się niemałe pieniądze za 3/4 wody. Z 4 kostek po upieczeniu robi się 1.