Przepisy
Strudel z warzywami
Kruche ciasto francuskie wypełnione warzywami FRoSTY, szynką parmeńską, suszonymi pomidorami i słodkimi śliwkami, posypane parmezanem. Aromatyczne i efektowne danie, idealne na obiad lub przekąskę dla całej rodziny.
60 minut
porcje:
4
kalorie:
13807 kJ /
3300 kcal
Trudność:
łatwy
Przygotowanie
Składniki
- 1 opakowanie
- Warzyw na patelnię z koperkiem i pietruszką FRoSTY
- 1
- ciasto francuskie
- 2
- jajka
- 50 g
- startego twardego sera typu parmezan
- 100 g
- szynki parmeńskiej
- 6
- suszonych pomidorów w zalewie
- 50 g
- suszonych śliwek lub moreli
- 50 g
- bułki tartej
- 20 g
- masła
- 3 łyżki
- oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
- Rozgrzej 2 łyżki oliwy na dużej patelni. Dodaj warzywa i smaż na średnim ogniu, aż się rozmrożą i lekko zarumienią. Dopraw solą i pieprzem.
- Drobno posiekaj szynkę, suszone owoce i suszone pomidory.
- Wymieszaj je z warzywami na patelnię, jednym rozbitym jajkiem, serem i połową bułki tartej.
- Rozwiń ciasto francuskie i posmaruj je roztopionym masłem. Posyp powierzchnię pozostałą bułką tartą.
- Rozłóż farsz równomiernie na cieście, zostawiając około 4 cm wolnego brzegu z każdej strony.
- Zroluj całość, sklej brzegi. Posmaruj strudel rozbitym jajkiem i oprósz solą oraz pieprzem.
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 40–45 minut, aż ciasto się zarumieni i GOTOWE!
Komentarze