Przygotowanie
Składniki
- 300 g
- Szpinak w liście FRoSTY
- 400 g
- Warzyw do piekarnika ziemniaki, cukinia, marchew FRoSTY
- 500 g
- filety z kurczaka
- 8
- suszonych pomidorów w oleju
- 4 łyżki
- serka śmietankowego
- 2 łyżki
- oliwy
- 1 łyżeczka
- papryki słodkiej
- 0.5 łyżeczki
- czosnku granulowanego
- sól
- pieprz
1. Nagrzej piekarnik do 180°C.
2. Przesyp warzywa na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
3. Mięso przekrój na 4 kawałki i rozbij na cienkie płaty. Dopraw papryką, solą i pieprzem z każdej strony.
4. Podsmaż szpinak na łyżce oliwy, aż odparuje woda. Dopraw czosnkiem, solą, pieprzem i wymieszaj z serkiem śmietankowym. Dodaj posiekane suszone pomidory.
5. Nałóż farsz na przygotowane mięso. Zwiń roladki.
6. Dodaj na blaszkę do warzyw.
7. Zapiekaj razem przez 25 minut i GOTOWE!
Komentarze