Przepisy
Zielone curry ze stekami rybnymi i warzywami
Kremowe curry z warzywami i soczystym stekiem rybnym FRoSTY, podane z aromatycznym ryżem jaśminowym. Proste, pełne smaku danie w azjatyckim stylu.
31 minut
porcje:
2
kalorie:
5748 kJ /
1374 kcal
Trudność:
średni
Przygotowanie
Składniki
Curry
- 1 opakowanie
- Steków rybnych FRoSTY
- 1 opakowanie
- Warzyw ulubionych FRoSTY
- 200 ml
- mleczka kokosowego
- 2 łyżeczki
- zielonej pasty curry
- 1 ząbek
- czosnku
- 1 łyzeczka
- oleju roślinnego
- świeża
- kolendra do dekoracji
- 120 g
- ryżu jaśminowego
- 1 liść
- limonki kaffir
- mały
- plasterek świeżego imbiru
- Ugotuj ryż jaśminowy w lekko osolonej wodzie z liściem limonki kaffir i plasterkiem imbiru (12–15 minut). Odstaw pod przykryciem.
- Na patelni podsmaż czosnek z zieloną pastą curry. Wlej mleczko kokosowe, dodaj Warzywa Ulubione FRoSTY i duś pod przykryciem 6–8 minut, aż będą miękkie, ale jędrne. Dopraw solą i pieprzem.
- Przygotuj 2 Steki rybne FRoSTY zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Na talerzu ułóż ryż, obok curry z warzywami i na wierzchu stek rybny. Udekoruj świeżą kolendrą.
Komentarze