Przygotowanie
Składniki
- 2 opakowania
- Filetów z dorsza atlantyckiego FRoSTY
- 1
- seler
- 3
- marchewki
- 2
- szalotki
- 1
- por
- świeża pietruszka
- 3 łyżki
- oliwy z oliwek extra virgin
- 1 kg
- ziemniaków
- świeża papryczka chili
- sól
- 50 g
- koncentratu pomidorowego
- 4
- pomidorki koktajlowe
- 1
- bagietka
- Przygotuj warzywa: pokrój por w plasterki, marchewki, seler i ziemniaki w kostkę, szalotkę posiekaj, pomidory pokrój na pół.
- Do garnka wlej oliwę i podsmażyć szalotkę, seler i marchewkę. Dodaj pomidory, ziemniaki i papryczkę chili i smaż aż się zarumienią.
- Dodaj koncentrat pomidorowy i wodę, przykryj i gotuj przez 20 minut.
- Pokrój bagietkę na kromki i upiecz ją w piekarniku lub na patelni z odrobiną oliwy, aby zrobić grzanki.
- Dodaj pokrojonego w kostkę dorsza do garnka i gotuj przez 15 minut.
- Zupę podawaj z grzankami.
Komentarze