Przygotowanie
Składniki
- 200 g
- Warzyw na patelnię Italian mix FRoSTY
- 120 g
- mąki orkiszowej jasnej
- 120 g
- jogurtu naturalnego
- 6 kulek
- mini mozzarelli
- 2 łyżki
- tartego parmezanu
- 2 łyżki
- passaty pomidorowej
- 1 łyżka
- koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka
- oliwy
- 0.5 łyżeczki
- sody oczyszczonej
- 0.5 łyżeczki
- czosnku granulowanego
- sól
1. Nagrzej piekarnik do 180°C. Wyłóż blachę papierem do pieczenia.
2. Zagnieć na ciasto jogurt, mąkę, sodę, czosnek i szczyptę soli.
3. Podziel ciasto na 4 porcje i rozwałkuj na małe pizzerki o średnicy ok. 12 cm. W razie potrzeby podsyp blat mąką. Ułóż pizzereki na blaszce.
4. Wymieszaj koncentrat z passatą i posmaruj pizzerki.
5. Posyp pizzerki parmezanem, dodaj porwane kulki mozzarelli i zapiekaj przez 15 minut.
6. Warzywa usmaż na patelni zgodnie z opisem na opakowaniu.
7. Wyłóż warzywa na gotowe pizzerki i GOTOWE!
Komentarze