Przepisy
Sałatka warzywna z jajkiem i grillowanym mięsem w sosie musztardowym
Kolorowa sałatka z warzyw z koperkiem i pietruszką FRoSTY, grillowanym mięsem i jajkiem, podana z aromatycznym sosem musztardowym. Szybka w przygotowaniu, świeża i idealna do lunchboxa lub na lekki obiad.
20 minut
porcje:
2
kalorie:
4184 kJ /
1000 kcal
Trudność:
łatwy
Przygotowanie
Składniki
- 1 opakowanie
- Warzyw na patelnie z koperkiem i pietruszką
- 300 g
- filetów z piersi z kurczaka
- 2
- jajka
- 1 łyżka
- oleju lub oliwy
- 1 łyżka
- musztardy francuskiej
- 2 łyżki
- oliwy z oliwek
- 1 łyżka
- soku z cytryny
- 1 łyżeczka
- miodu
-
Jajka ugotuj na twardo (9–10 minut), ostudź, obierz i pokrój na ćwiartki.
-
Warzywa na patelnie z koperkiem i pietruszką FRoSTY podsmaż bez tłuszczu 6–8 minut, odstaw do przestudzenia.
-
Mięso przypraw solą i pieprzem, grilluj na patelni 4–5 minut z każdej strony. Odstaw, pokrój w plasterki.
-
W miseczce wymieszaj musztardę, miód, oliwę i sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.
-
Warzywa wymieszaj z połową sosu i rozłóż na talerzach. Na wierzchu ułóż plasterki mięsa i ćwiartki jajek. Polej resztą sosu.
Komentarze