Przygotowanie
Składniki
- 450 g
- Szpinaku z sosem śmietankowym FRoSTY
- 120 g
- mąki pszennej
- 80 g
- sera feta
- 5 łyżek
- oliwy z oliwek
- 4
- jajka
- 1 łyżeczka
- proszku do pieczenia
- 0.5 łyżeczki
- soli
- 0.33 łyżeczki
- pieprzu
- 0.33 łyżeczki
- czosnku granulowanego
1. Szpinak rozmroź na patelni.
2. Odmierz 200 g i zmiksuj z pozostałymi składnikami, aż do powstania jednolitej masy.
3. Na patelni rozgrzej oliwę.
4. Nakładaj po 2 łyżki ciasta, formując placuszki.
5. Smaż po kilka minut z obydwu stron, aż się zarumienią.
6. Pozostały szpinak dopraw do smaku i wyłóż na wierzch gotowych placuszków.
7. Posyp pokruszoną fetą i GOTOWE!
Komentarze