XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Szpinakowe placuszki

25 minut
porcje: 9
kalorie: 
1255 kJ  /  300 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
450 g
Szpinaku z sosem śmietankowym FRoSTY
120 g
mąki pszennej
80 g
sera feta
5 łyżek
oliwy z oliwek
4
jajka
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
0.5 łyżeczki
soli
0.33 łyżeczki
pieprzu
0.33 łyżeczki
czosnku granulowanego

1. Szpinak rozmroź na patelni.
2. Odmierz 200 g i zmiksuj z pozostałymi składnikami, aż do powstania jednolitej masy.
3. Na patelni rozgrzej oliwę.
4. Nakładaj po 2 łyżki ciasta, formując placuszki.
5. Smaż po kilka minut z obydwu stron, aż się zarumienią.
6. Pozostały szpinak dopraw do smaku i wyłóż na wierzch gotowych placuszków.
7. Posyp pokruszoną fetą i GOTOWE!

Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności.

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach