Szpinak z sosem śmietanowym

Szpinak z sosem śmietanowym, na bazie świeżej śmietanki.

  • Czas przygotowania ok. 15 min
  • Wielkość opakowania 450 g
i Dowiedz się, czym jest ślad węglowy i jak we FRoŚCIE redukujemy emisję CO2. Dbamy o redukcję CO2 x

Ślad węglowy

ca. 236g
CO2 / 100g

Wszystkie składniki

  • szpinak (60%)
  • woda
  • ŚMIETANKA (9%)
  • olej słonecznikowy
  • mąka PSZENNA
  • skrobia ryżowa
  • sól
  • cukier
  • gałka muszkatołowa
  • pieprz czarny
  • kalorie
    203 kJ / 49 kcal
  • tłuszcz
    3,2 g
  • - w tym kwasy tłuszczowe nasycone
    0,8 g
  • węglowodany
    2,2 g
  • - w tym cukry
    0,6 g
  • białko
    2 g
  • sól
    0,95 g
  • Wszystkie informacje odnoszą się do zawartości opakowania 100g i podlegają naturalnym wahaniom.

w garnku

Czas przygotowania: ok. 15 min

Zamrożony szpinak włóż do garnka. Podgrzewaj przez 15 minut na średnim ogniu, często mieszając.

w mikrofalówce

Czas przygotowania: ok. 8 min

Do odpowiedniego naczynia włóż zamrożony szpinak. Podgrzewaj pod przykryciem przy mocy 850 W przez 8 minut. Dobrze wymieszaj.

Skąd pochodzą składniki?

Najnowsze uwagi
Zobacz wszystkie oceny

Ocena Szpinak z sosem śmietanowym

Oceny (12)


Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Proszę wypełnić wszystkie obowiązkowe pola (*).

Ocen *
Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

30.05.2018

x

vvvv


30.05.2018

Na

bardzo smaczny


30.05.2018

kinga

znakomity dodatek do dań


30.05.2018

Karolina Ciernicka

Jest pożywny, smaczny (dla szpinaku to nie lada komplement!), świetnie komponuje się z innymi dodatkami, chętnie jedzą go zarówno dorośli, jak i dzieci. Zdecydowanie polecam to danie! :)


30.05.2018

dorota

najlepszy jaki kiedykolwiek jadłam!


30.05.2018

Norbert

Dobry, ale tylko jaki mały dodatek do ryżu czy ziemniaków. Szpinak w kostce jest trochę uciążliwy, bo jeżeli nie chcemy robić całego to mamy problem bo ciężko jest go przepołowić.


30.05.2018

Marta

Jako dziecko nienawidziłam szpinaku. Odkryłam go, kiedy zaczęłam dietę odchudzającą. Teraz dodaję czosnek i ser pleśniowy i cała taka porcja wystarcza mi za obiad i kolację.


30.05.2018

:)

PYSZNE !!! od zawsze jestem fanka szpinaku a ten jest z pewnoscia moim faworytem. nawet przekonalam swojego chlopaka do szpinaku


30.05.2018

Agnieszka

Rewelacja. Świetnie smakował z młodymi ziemniakami z koperkiem i jajkiem sadzonym.


30.05.2018

Magda

Pycha


30.05.2018

Magdalena

Uwielbiam go ja i mój 4 letni syn. Dodajemy jeszcze łyżkę śmietany i przeciśnięty czosnek i mamy idealny dodatek do makaronu. Polecam wszystkim.


30.05.2018

Maciej

Przekonałem się do szpinaku


Foodtracker

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Wystarczy wpisać 8-cyfrowy kod. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach