Przepisy

Omlet pieczony z Warzywami w stylu toskańskim

Stopień trudności: łatwe Kaloryczność: 647 kcal

porcje: 1
Przygotowanie
Składniki
1
FRoSTA Warzywa na patelnię toskańskie
1
łyżka oleju rzepakowego
2
duże jajka
100 ml
mleka
50 g
mąki pszennej
2
łyżki posiekanego szczypioru
szczypta soli
10 g
masła
  1. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć warzywa zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Piekarnik rozgrzać do temp. 200 stopni C. W piekarniku rozgrzać małą, żeliwną patelnię.
  3. Zmiksować jajka z mlekiem, mąką i szczypiorem. Doprawić solą.
  4. Wyjąć patelnię z piekarnika, posmarować masłem, wylać jajka z mlekiem i mąką, a na wierzchu ułożyć usmażone warzywa.
  5. Piec 15 minut. Podawać z bazylią. Przed podaniem można posypać startym parmezanem.! Warzywa, które zostały, można wykorzystać następnego dnia.
0 Komentarze

Dodaj komentarz


Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Proszę wypełnić wszystkie obowiązkowe pola (*).

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy - wpisz swój kod pocztowy, by wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Foodtracker

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Wystarczy wpisać 8-cyfrowy kod. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach