Przepisy
Omlet pieczony z Warzywami w stylu toskańskim
Stopień trudności: łatwe Kaloryczność: 647 kcal

porcje:
1
Przygotowanie
Składniki
- 1
- FRoSTA Warzywa na patelnię toskańskie
- 1
- łyżka oleju rzepakowego
- 2
- duże jajka
- 100 ml
- mleka
- 50 g
- mąki pszennej
- 2
- łyżki posiekanego szczypioru
- szczypta soli
- 10 g
- masła
- Na patelni rozgrzać olej i usmażyć warzywa zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Piekarnik rozgrzać do temp. 200 stopni C. W piekarniku rozgrzać małą, żeliwną patelnię.
- Zmiksować jajka z mlekiem, mąką i szczypiorem. Doprawić solą.
- Wyjąć patelnię z piekarnika, posmarować masłem, wylać jajka z mlekiem i mąką, a na wierzchu ułożyć usmażone warzywa.
- Piec 15 minut. Podawać z bazylią. Przed podaniem można posypać startym parmezanem.! Warzywa, które zostały, można wykorzystać następnego dnia.
0 Komentarze