Przepisy
Zupa krem ze szpinaku
Masz ochotę na delikatną, kremową zupę szpinakowo - brokułową? Ten przepis z naszym Szpinakiem siekanym i chrupiącą ciecierzycą będzie strzałem w dziesiątkę!

25 minut
porcje:
4
kalorie:
1426 kJ /
341 kcal
Trudność:
łatwy
Przygotowanie
Składniki
Składniki:
- 1 opakowanie
- Szpinaku siekanego FRoSTY
- 750 ml
- bulionu lub wody
- 250 g
- ziemniaków
- 150 g
- ugotowanej ciecierzycy
- 2 łyżki
- nasion słonecznika
- 2 łyżki
- nasion dyni
- 2 łyżki
- oliwy
- 1 łyżka
- oliwy
- 1
- por
- 1
- ząbek czosnku
- 1
- główka brokuła
- 0.3 szklanki
- śmietanki
- szczypta soli, papryki chili
- W garnku podgrzej oliwę, dodaj pokrojony por i rozdrobniony czosnek. Zeszklij na małym ogniu.
- Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, przesmaż.
- Dodaj szpinak i różyczki brokuła.
- Warzywa zalej bulionem/wodą, gotuj do miękkości.
- Do zupy wlej śmietankę, zmiksuj na gładki krem i dopraw do smaku.
- Ugotowaną ciecierzycę dopraw solą, oliwą i papryką, Rozłóż na blaszce i zapiekaj ok. 30 minut, aż będzie chrupka. Na ok. 10 minut przed końcem pieczenia dodaj pozostałe nasiona. Podawaj z zupą.
Komentarze