Placek jajeczny z Noodles and chicken

Składniki:

  • 1 opakowanie Noodles& Chicken FRoSTA
  • cheddar - ok. 100 g (lub inny wyrazisty w smaku ser)
  • mąka pszenna - 3 łyżki
  • szczypior - 4 łyżki, posiekany
  • mleko – ok. 100 ml
  • jajko - 5 szt
  • sól, pieprz - do smaku
  • masło - 1 łyżka
  • Olej rzepakowy- 3 łyżki

Opis przygotowania:

  1. Na patelni podgrzej 3 łyżki oleju, wrzuć zamrożone danie i podgrzewaj na średnim ogniu przez 10-12 minut, od czasu do czasu mieszając. Ostudź.
  2. Naczynie do zapiekania nasmaruj masłem/oliwą.
  3. „Noodles & Chicken” połącz z utartym serem i szczypiorem. Wymieszaj i przełóż do naczynia do zapiekania.
  4. Przygotuj zalewę: połącz jajka z mlekiem i mąką. Dopraw solą i pieprzem, mieszanką zalej składniki zapiekanki.
  5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 oC na ok. 25 minut, aż wierzch ładnie się zarumieni.
  6. Podawaj po lekkim ostudzeniu, lub na zimno, np. z mieszanką sałat.