XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Placek jajeczny z Noodles and chicken

Szybki przepis na danie do lunchboxa do pracy, czy do szkoły. Połączenie Noddles and chicken z warzywami, zapieczonych w jajku. Dobrze smakuje na ciepło i na zimno!

25 minut
porcje: 3
kalorie: 
1255 kJ  /  300 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
Składniki:
1
opakowanie Noodles and Chicken FRoSTY
100 g
sera cheddar (lub inny wyrazisty w smaku ser)
100 ml
mleka
5
jajek
4
łyżki szczypioru - posiekany
3
łyżki mąkki pszennej
3
łyżki oleju rzepakowego
1
łyżka masła
sól, pieprz - do smaku
  1. Na patelni podgrzej 3 łyżki oleju, wrzuć zamrożone danie i podgrzewaj na średnim ogniu przez 10-12 minut, od czasu do czasu mieszając. Ostudź.
  2. Naczynie do zapiekania nasmaruj masłem/oliwą.
  3. „Noodles & Chicken” połącz z utartym serem i szczypiorem. Wymieszaj i przełóż do naczynia do zapiekania.
  4. Przygotuj zalewę: połącz jajka z mlekiem i mąką. Dopraw solą i pieprzem, mieszanką zalej składniki zapiekanki.
  5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 oC na ok. 25 minut, aż wierzch ładnie się zarumieni.
  6. Podawaj po lekkim ostudzeniu, lub na zimno, np. z mieszanką sałat lub szczypiorkiem.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.