XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Burger rybny

Mleczne bułeczki własnej roboty, a w nich świeże warzywa i Steki rybne w ziołowej panierce i pyszny sos tatarski.

50 minut
porcje: 2
kalorie: 
10041 kJ  /  2400 kcal
Trudność: łatwy
1 comment
Przygotowanie
Składniki
Składniki:
1
opakowanie Steków rybnych FRoSTY
5
łyżek oleju
Bułeczki:
250 g
mąki pszennej
150 ml
mleka
25 g
masła (miękkiego)
5 g
drożdży
1
łyżka cukru
sól
Sos tatarski:
3
korniszony
1
mała szalotka
1
łyżeczka musztardy
1
łyżka posiekanej natki pietruszki
0.5
szklanki majonezu
  1. Połącz wszystkie składniki i wyrób gładkie, elastyczne ciasto (wyrabianie ręczne trwa ok. 30 minut, mikserem ok. 10 minut).
  2. Miskę przykryj folią i zostaw ciasto do wyrośnięcia na ok. 1 godzinę.
  3. Wyrośnięte ciasto podziel na kawałki po ok. 90g każdy. Uformuj okrągłe bułki.
  4. Ułóż na blasze, lekko przykryj i zostaw do wyrośnięcia na ok. 30 minut.
  5. Wyrośnięte bułki posmaruj na wierzchu mlekiem i posyp sezamem. Piecz 15-20 minut w 180 oC.
  6. Na patelni rozgrzej 5 łyżek oleju. Zamrożone steki smaż na średnim ogniu przez 8 minut, od czasu do czasu przewracając.
  7. Wszystkie składniki sosu bardzo drobno posiekaj, dodaj do majonezu, dopraw do smaku.
  8. Bułeczki przetnij na połowy, posmaruj sosem, dodaj do środka świeże warzywa i ciepłe steki rybne.
1 comment
Napisz komentarz
cbellersen
16.11.2023  na stronie 15:29 Sehr lecker! Odpowiedź

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.