Brokuły

Brokuły FRoSTY rosną w promieniach słonecznych na wysokości 2500 metrów na płaskowyżu Ekwadoru.

Pyszne warzywa

Dorodne, głęboko zielone brokuły

Umiarkowany klimat ze średnią temperaturą 14 stopni Celsjusza jest przyczyną powolnego wzrostu brokułów, a tym samym doskonałego rozwoju smaku.

Dzięki występującemu tutaj klimatowi (z prawie pionowym nasłonecznieniem w ciągu dnia), wybrane przez nas gatunki brokułów nabierają głęboko zielonego koloru i bardzo dobrej konsystencji z jędrnymi kwiatostanami.

Ponieważ Ekwador jest położony bezpośrednio na równiku, klimat jest prawie taki sam przez cały rok i możliwe są dwa zbiory rocznie. Ważną zaletą w stosunku do upraw w Europie jest to, że na wysokości 2500 m n.p.m. występuje o wiele mniej szkodników, dzięki czemu można prawie całkowicie zrezygnować z pestycydów.

Ponadto nasze brokuły są zbierane ręcznie, krojone na małe „drzewka”, myte, blanszowane i mrożone w ciągu kilku godzin od zbioru, a następnie transportowane statkiem do Niemiec.

Pole brokułów

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy - wpisz swój kod pocztowy, by wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Foodtracker

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Wystarczy wpisać 8-cyfrowy kod. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach