Brokuły
Brokuły FRoSTY rosną w promieniach słonecznych na wysokości 2500 metrów na płaskowyżu Ekwadoru.

Pyszne warzywa
Dorodne, głęboko zielone brokuły
Umiarkowany klimat ze średnią temperaturą 14 stopni Celsjusza jest przyczyną powolnego wzrostu brokułów, a tym samym doskonałego rozwoju smaku.
Dzięki występującemu tutaj klimatowi (z prawie pionowym nasłonecznieniem w ciągu dnia), wybrane przez nas gatunki brokułów nabierają głęboko zielonego koloru i bardzo dobrej konsystencji z jędrnymi kwiatostanami.
Ponieważ Ekwador jest położony bezpośrednio na równiku, klimat jest prawie taki sam przez cały rok i możliwe są dwa zbiory rocznie. Ważną zaletą w stosunku do upraw w Europie jest to, że na wysokości 2500 m n.p.m. występuje o wiele mniej szkodników, dzięki czemu można prawie całkowicie zrezygnować z pestycydów.
Ponadto nasze brokuły są zbierane ręcznie, krojone na małe „drzewka”, myte, blanszowane i mrożone w ciągu kilku godzin od zbioru, a następnie transportowane statkiem do Niemiec.
