NAJLEPSZE SKŁADNIKI
Ryż basmati
Ryż basmati to bardzo aromatyczny ryż długoziarnisty, tradycyjnie uprawiany na obszarach u podnóża Himalajów. Jego delikatne ziarna po ugotowaniu wydzielają wspaniały zapach i pozostają cudownie puszyste. Zgodnie ze wskazaniami indyjskimi i pakistańskimi tylko 15 odmian można oznaczyć jako ryż basmati. Ryż zostaje wstępnie ugotowany podczas produkcji, żeby wszystkie składniki naszych potraw były gotowe w tym samym czasie podczas podgrzewania.
![](https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2021/03/ryz-basmati-60x60.png 60w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2021/03/ryz-basmati-300x300.png 300w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2021/03/ryz-basmati-430x430.png 430w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2021/03/ryz-basmati-550x550.png 550w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2021/03/ryz-basmati-620x620.png 620w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2021/03/ryz-basmati-1100x1100.png 1100w)