XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.
Paluszki rybne z łososia - Soczysty filet, złota panierka
Paluszki rybne z łososia w złotej, chrupiącej panierce

Paluszki rybne z łososia - Soczysty filet, złota panierka

Kto się skusi na paluszki rybne z łososia? Tak! Połączyliśmy soczyste filety z łososia ze złotą, chrupiącą panierką, aby urozmaicić Twój posiłek i sprawić, że zupełnie inaczej spojrzysz na paluszki rybne.

Nasze paluszki przygotowujemy na bazie wyłącznie naturalnych składników, dlatego są tak pyszne!

  • Czas przygotowania ok. 11 min
  • Wielkość opakowania 270 g
Dowiedz się, czym jest ślad węglowy i jak we FRoŚCIE redukujemy emisję CO2. Dbamy o redukcję CO2

Ślad węglowy

ca. 398g
CO2e / 100g

Wszystkie składniki

  • filety z ŁOSOSIA PACYFICZNEGO 65%
    (A - gorbusza (Oncorhynchus gorbuscha), B - keta (Oncorhynchus keta); patrz nadruk z boku kartonika)
  • panierka sypka 15%
    (mąka PSZENNA, drożdże, sól, papryka mielona, kurkuma)
  • woda
  • olej rzepakowy
  • mąka PSZENNA
  • sól
Alergeny
Ryby, gluten.
  • kalorie
    864 kJ / 206 kcal
  • tłuszcz
    9,9 g
  • - w tym kwasy tłuszczowe nasycone
    1,3 g
  • węglowodany
    14 g
  • - w tym cukry
    1 g
  • białko
    15 g
  • sól
    0,73 g
  • Wszystkie informacje odnoszą się do zawartości opakowania 100 g i podlegają naturalnym wahaniom.

patelnia

Czas przygotowania: ok. 6 min

Na patelni rozgrzej olej. Zamrożone paluszki smaż na średnim ogniu przez 6 minut, od czasu do czasu przewracając.

piekarnik

Czas przygotowania: ok. 11 min

Rozgrzej piekarnik do temperatury 220°C. Zamrożone paluszki ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia). Piecz przez około 13 minut (z włączonym termoobiegiem około 11 minut).

airfryer

Czas przygotowania: ok. 8 min

Zamrożone paluszki ułóż na kratce, piecz w temperaturze 200°C przez 8 minut.

Paluszki rybne z łososia – soczysty filet, złota panierka to szybki sposób na ciepły posiłek o wyrazistym smaku. Te mrożone paluszki z łososia powstają z filetów z łososia pacyficznego i są otulone chrupiącą, złocistą panierką. Sprawdzą się, gdy chcesz przygotować rodzinny obiad, kolację albo prostą przekąskę.

Najważniejsze cechy paluszków z łososia

  • 65% filetu z łososia pacyficznego (gorbusza lub keta) – czysty, łososiowy smak.
  • Złocista, chrupiąca panierka z mąki pszennej z papryką i kurkumą.
  • 3 szybkie metody: patelnia 6 min, piekarnik 13/11 min (termoobieg), airfryer 8 min.
  • 15 g białka w 100 g – porcja, która dobrze wpisuje się w codzienny posiłek.
  • Mrożone, gotowe bez rozmrażania – wygoda na co dzień.

Propozycje podania

Rybne paluszki w złotej panierce podaj z frytkami i sałatą, w bułce jako burger rybny, w tortilli z warzywami i sosem koperkowym lub w misce z ryżem i warzywami. Świetnie łączą się z dipami: pomidorowym, czosnkowym czy musztardowo-miodowym. Dobrze sprawdzą się także w lunchboxie – po upieczeniu zachowują przyjemną chrupkość.

Skład i wartości w skrócie

Skład: filety z ŁOSOSIA PACYFICZNEGO 65% (A – gorbusza/Oncorhynchus gorbuscha, B – keta/Oncorhynchus keta), panierka sypka 15% (mąka PSZENNA, drożdże, sól, papryka mielona, kurkuma), woda, olej rzepakowy, mąka PSZENNA, sól. Alergeny: ryby, gluten (pszenica).
Wartości odżywcze (100 g): 864 kJ/206 kcal; tłuszcz 9,9 g (w tym kwasy nasycone 1,3 g); węglowodany 14 g (cukry 1 g); białko 15 g; sól 0,73 g.

Najczęściej zadawane pytania:

Jak przygotować Paluszki rybne z łososia w piekarniku, na patelni i w airfryerze?

- Patelnia: rozgrzej olej, smaż zamrożone paluszki ok. 6 min na średnim ogniu, przewracając. - Piekarnik: 220°C, ok. 13 min (z termoobiegiem ok. 11 min). - Airfryer: 200°C, ok. 8 min na kratce.

Jakie składniki zawierają Paluszki rybne z łososia?

Paluszki rybne z łososia składają się z: filetów z łososia pacyficznego 65% (gorbusza lub keta), panierki sypkiej 15% (mąka pszenna, drożdże, sól, papryka mielona, kurkuma), wody, oleju rzepakowego, mąki pszennej i soli.

Jakie alergeny zawierają Paluszki rybne z łososia?

Paluszki rybne z łososia zawierają ryby oraz gluten pochodzący z pszenicy. Osoby uczulone na te składniki powinny unikać produktu.

Jakie wartości odżywcze mają Paluszki rybne z łososia w 100 g?

W 100 g Paluszki rybne z łososia dostarczają 864 kJ/206 kcal, 9,9 g tłuszczu (1,3 g nasyconych), 14 g węglowodanów (1 g cukrów), 15 g białka i 0,73 g soli. Wartości mogą podlegać naturalnym wahaniom.

Jak przechowywać Paluszki rybne z łososia?

Paluszki rybne z łososia przechowuj w zamrażarce w temperaturze -18°C lub niższej. Nie zamrażaj ponownie po rozmrożeniu i spożyj bezpośrednio po przygotowaniu.

Czy Paluszki rybne z łososia są odpowiednie dla dzieci?

Tak, delikatne mięso łososia ma łagodny smak, który często odpowiada dzieciom. Chrupiąca panierka sprawia, że produkt jest atrakcyjny również wizualnie. Trzeba jednak pamiętać o obecności alergenów: ryb i glutenu.

Z jakiego gatunku powstają Paluszki rybne z łososia?

Paluszki rybne z łososia powstają z łososia pacyficznego: gorbuszy (Oncorhynchus gorbuscha) lub kety (Oncorhynchus keta). Informacja o użytym gatunku podana jest na boku opakowania.

Ocena Paluszki rybne z łososia - Soczysty filet, złota panierka

Oceny (0)


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Twoja ocena *
Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Brak ocen

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności.

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach