XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Zielone curry ze stekami rybnymi i warzywami

Kremowe curry z warzywami i soczystym stekiem rybnym FRoSTY, podane z aromatycznym ryżem jaśminowym. Proste, pełne smaku danie w azjatyckim stylu.

31 minut
porcje: 2
kalorie: 
5748 kJ  /  1374 kcal
Trudność: średni
Przygotowanie
Składniki
Ryż
120 g
ryżu jaśminowego
1 lisć
limonki kaffir
mały
plasterek świeżego imbiru
Curry
1 opakowanie
Steków rybnych FRoSTY
1 opakowanie
Warzyw ulubionych FRoSTY
200 ml
mleczka kokosowego
2 łyżeczki
zielonej pasty curry
1 ząbek
czosnku
1 łyzeczka
oleju roślinnego
świeża
kolendra do dekoracji
  1. Ugotuj ryż jaśminowy w lekko osolonej wodzie z liściem limonki kaffir i plasterkiem imbiru (12–15 minut). Odstaw pod przykryciem.
  2. Na patelni podsmaż czosnek z zieloną pastą curry. Wlej mleczko kokosowe, dodaj Warzywa Ulubione FRoSTY i duś pod przykryciem 6–8 minut, aż będą miękkie, ale jędrne. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Przygotuj 2 Steki rybne FRoSTY zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  4. Na talerzu ułóż ryż, obok curry z warzywami i na wierzchu stek rybny. Udekoruj świeżą kolendrą.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności.

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach