Bez dodatków do żywności

NIC DO UKRYCIA

Sprawdź skąd pochodzą nasze składniki.

ZŁOTE PALUSZKI RYBNE
ok.9min
wielkość opakowania 300 g
185
kcal
na 100g

ZŁOTE PALUSZKI RYBNE

Paluszki rybne w złotej, chrupiącej panierce, podsmażane.

Ocena (92)
oceń nasz produkt

To jest w środku - nasze składniki

  • filety z RYB białych (A-mintaj, D-morszczuk patrz nadruk z boku kartonika) 65% (MINTAJ mrożony na morzu, bezpośrednio po połowie, z certyfikowanych łowisk MSC)
  • panierka sypka 15% (mąka PSZENNA, sól, papryka, kurkuma, drożdże)
  • olej słonecznikowy (z pierwszego tłoczenia, nieekstrahowany chemicznie)
  • woda
  • mąka PSZENNA
  • skrobia ziemniaczana (niemodyfikowana chemicznie)
  • sól (bez substancji przeciwzbrylających)

SKĄD POCHODZĄ NASZE SKŁADNIKI?

Nie mamy tajemnic.

Sprawdź!

ślad węglowy

ok. 458 g CO2e/100g
Dowiedz się więcej o emisji CO2e naszych produktów

wartość odżywcza na 100 g

Wartość energetyczna 799 kJ / 191 kcal
Tłuszcz 8,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany 14,7 g
- w tym cukry: 0,9 g
Białko 13,2 g
Sól 1,0 g

 

Produkt głęboko mrożony

kup online

przechowywanie

* * :
(-6°C) 4 Dni
* * * :
(-12°C) 3 Tygodnie
* * * * :
(-18°C) do daty minimalnej trwałości

100% Naturalnego Smaku

Czy używasz w swojej kuchni glutaminianu sodu? Czy zagęszczasz sos skrobią modyfikowaną chemicznie? My też nie!

We FRoŚCIE wszystko jest prawdziwe. Nie stosujemy żadnych dodatków do żywności. Aby zapewnić doskonały smak naszym produktom, nie potrzebujemy wzmacniaczy smaku, barwników czy aromatów. Zamiast tego używamy gęstej śmietany, sera bez barwników, masła i świeżych ziół.

Jesteśmy dumni z naszych składników, więc chętnie o nich opowiadamy. Na opakowaniach FRoSTY znajdziesz przejrzyste informacje o składzie naszych produktów. Z przyjemnością pokazujemy, skąd pochodzą składniki w produktach FRoSTY na frostafoodtracker.pl.

Tak przygotujesz jedno opakowanie

Przygotowanie w piekarniku

Rozgrzej piekarnik do temperatury 230ºC. Zamrożone paluszki ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia). Piecz przez około 12 minut (z włączonym termoobiegiem przez około 9 minut).

Przygotowanie na patelni

Na patelni rozgrzej 5 łyżek oleju. Zamrożone paluszki smaż na średnim ogniu przez 6 minut, od czasu do czasu przewracając.

Alergeny i śladowe ilości

  • Gluten
  • Ryby
Może zawierać śladowe ilości: mięczaki.

to jest dla nas ważne

Jeśli chodzi o jakość, lubimy płynąć pod prąd. Dlatego jeśli inni idą na kompromisy, my jeszcze wyżej podnosimy poprzeczkę!

Nasze warzywa są uprawiane na polach, a nie w szklarniach.

I najważniejsze: nie stosujemy dodatków do żywności. 100% naturalnego smaku – tego się trzymamy! FRoSTA. Smaczna i prosta.