Przepisy

Burger rybny

Mleczne bułeczki własnej roboty, a w nich świeże warzywa i Steki rybne w ziołowej panierce i pyszny sos tatarski.

porcje: 2
Przygotowanie
Składniki
Składniki:
1
opakowanie steków rybnych FRoSTA
5
łyżek oleju
Bułeczki:
250 g
mąki pszennej
150 ml
mleka
5 g
drożdży
25 g
masła (miękkiego)
1
łyżka cukru
sól
Sos tatarski:
0.5
szklanki majonezu
1
mała szalotka
3
korniszony
1
łyżeczka musztardy
1
łyżka posiekanej natki pietruszki
Utensils
Do podania: ulubione warzywa: sałata, ogórek, pomidor itp.
  1. Połącz w misie wszystkie składniki i wyrób gładkie, elastyczne ciasto (wyrabianie ręczne trwa ok. 30 minut, mikserem ok. 10 minut).
  2. Miskę przykryj folią i zostaw ciasto do wyrośnięcia na ok. 1 godzinę.
  3. Wyrośnięte ciasto podziel na kawałki po ok. 90g każdy. Uformuj okrągłe bułki,
  4. ułóż na blasze, lekko przykryj i zostaw do wyrośnięcia na ok. 30 minut.
  5. Wyrośnięte bułki posmaruj na wierzchu mlekiem i posyp sezamem. Piecz 15-20 minut w temp. 180 stopni.
  6. Na patelni rozgrzej 5 łyżek oleju. Zamrożone steki smaż na średnim ogniu przez 8 minut, od czasu do czasu przewracając.
  7. Wszystkie składniki sosu bardzo drobno posiekaj, dodaj do majonezu, dopraw do smaku.
  8. Bułeczki przetnij na połowy, posmaruj sosem, dodaj do środka świeże warzywa i ciepłe steki rybne.
0 Komentarze

Dodaj komentarz


Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Proszę wypełnić wszystkie obowiązkowe pola (*).

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy - wpisz swój kod pocztowy, by wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Foodtracker

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Wystarczy wpisać 8-cyfrowy kod. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach