Przepisy
Cukinia faszerowana po meksykańsku
Propozycja przepisu dla fanów ostrzejszych i bardziej wyrazistych smaków. Pyszna chrupiąca cukinia faszerowana Mexican chicken.
![](https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2020/09/shutterstock_1461250394_Cukinia-faszerowana-po-meksykansku-320x370.jpg 320w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2020/09/shutterstock_1461250394_Cukinia-faszerowana-po-meksykansku-408x472.jpg 408w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2020/09/shutterstock_1461250394_Cukinia-faszerowana-po-meksykansku-816x944.jpg 816w)
- 1
- opakowanie Mexican Chicken FRoSTY
- 25 ml
- passaty pomidorowej
- 2
- duże cukinie
- 2
- łyżki oliwy
- 1
- pęczek świeżej kolendry
- 1
- pomidor
- Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć zamrożone danie i podgrzewaj na średnim ogniu przez 11-12 minut, od czasu do czasu mieszając.
- Cukinie przekrój wzdłuż na połowy, wydrąż środki (możesz dodać do pozostałych warzyw podgrzewanych na patelni).
- Dodaj passatę pomidorową, zagotuj.
- Cukinie ułóż w naczyniu do zapiekania, środki napełnij powstałym na patelni farszem. Na wierzchu ułóż plasterki pomidora a następnie skrop oliwą.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180oC, zapiekaj ok. 20 minut.
- Upieczone cukinie posyp listkami świeżej kolendry.