Przepisy
Cukinia faszerowana po meksykańsku
Propozycja przepisu dla fanów ostrzejszych i bardziej wyrazistych smaków. Pyszna chrupiąca cukinia faszerowana Mexican chicken. Poziom trudności: łatwy Kaloryczność: 140 kcal/porcja

- 1
- opakowanie Mexican Chicken FRoSTA
- 2
- duże cukinie
- 250 ml
- passaty pomidorowej
- 1
- pęczek świeżej kolendry
- 2
- łyżki oliwy
- 1
- pomidor
- Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć zamrożone danie i podgrzewaj na średnim ogniu przez 11-12 minut, od czasu do czasu mieszając.
- Cukinie przekrój wzdłuż na połowy, wydrąż środki (możesz dodać do pozostałych warzyw podgrzewanych na patelni).
- Dodaj passatę pomidorową, zagotuj.
- Cukinie ułóż w naczyniu do zapiekania, środki napełnij powstałym na patelni farszem. Na wierzchu ułóż plasterki pomidora a następnie skrop oliwą.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180oC, zapiekaj ok. 20 minut.
- Upieczone cukinie posyp listkami świeżej kolendry.