XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Curry z kurczaka z mlekiem kokosowym i ryżem kalafiorowym

Przygotuj wyśmienity posiłek w stylu azjatyckim w zaledwie 35 minut z naszym przepisem na curry z kurczaka!

35 minut
porcje: 4
kalorie: 
5522 kJ  /  1320 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
1
opakowanie Vege Bowla w stylu azjatyckim FRoSTY
600 g
filetów z piersi kurczaka
40 ml
mleka kokosowego
150 g
pieczarek
2
łyżki oleju
2
łyżeczki żółtej pasty curry
2
łodygi kolendry
1
czerwona cebula
1
ząbek czosnku
1 cm
imbiru
1
czerwona papryczka chilli
sok z 1 limonki
sól
pieprz
chili
  1. Mięso osusz i pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść i pokrój na połówki lub ćwiartki w zależności od ich wielkości. Obierz cebulę i pokrój w plastry. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Obierz i drobno zetrzyj imbir.
  2. Na podgrzanej patelni rozgrzej olej. Smaż pieczarki i mięso przez około 5 minut. Dodaj cebulę, imbir, czosnek i pastę curry, smaż dalej przez ok. 3 minuty. Wlej mleko kokosowe. Dopraw sokiem z limonki, solą, pieprzem i szczyptą chili. Przykryj i gotuj curry przez około 10 minut.
  3. W międzyczasie włóż Vege Bowla o smaku azjatyckim FRoSTY zgodnie z opisem na opakowaniu. Dodaj go do przygotowanej wcześniej mieszanki.
  4. Kolendrę umyj i grubo posiekaj. Oczyść i umyj chili oraz pokrój ją w cienkie plastry. W razie potrzeby dopraw curry sosem sojowym. Udekoruj kolendrą oraz chili.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.