XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Gnocchi z boczkiem i warzywami

Stwórz wyjątkową włoską ucztę w mgnieniu oka, dzięki gnocchi z dodatkiem chrupiącego boczku i soczystych warzyw.

20 minut
porcje: 4
kalorie: 
8368 kJ  /  2000 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
1
opakowanie Warzyw na patelnię Ulubionych FRoSTY
500 g
gotowych gnocchi
250 ml
wody
20
śmietanki 30%
120 g
wędzonego boczku
4
łyżeczki musztardy
3
łyżki posiekanego szczypiorku
2
ząbki czosnku
1
średnia cebula
1
łyżka oliwy
sól
pieprz
  1. Przygotuj sos: wymieszaj musztardę ze śmietanką i szczypiorkiem, przypraw pieprzem.
  2. Pokrój boczek, posiekaj cebulę i czosnek.
  3. Gnocchi przygotuj wg przepisu na opakowaniu, odcedź.
  4. Na dużej patelni rozgrzej oliwę, podsmaż boczek razem z cebulą i czosnkiem.
  5. Dodaj Warzywa ulubione FRoSTY, smaż przez 5-6 minut.
  6. Wlej sos musztardowy i wodę, zagotuj, przypraw solą jeśli potrzeba.
  7. Dodaj gnocchi, podgrzej razem przez minutę, podziel na porcje, oprósz pieprzem.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.