Przepisy
Gnocchi z boczkiem i warzywami
Stwórz wyjątkową włoską ucztę w mgnieniu oka, dzięki gnocchi z dodatkiem chrupiącego boczku i soczystych warzyw.
![](https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/Gnocchi_35-4-z-320x370.jpg 320w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/Gnocchi_35-4-z-408x472.jpg 408w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2023/08/Gnocchi_35-4-z-816x944.jpg 816w)
- 1
- opakowanie Warzyw na patelnię Ulubionych FRoSTY
- 500 g
- gotowych gnocchi
- 250 ml
- wody
- 20
- śmietanki 30%
- 120 g
- wędzonego boczku
- 4
- łyżeczki musztardy
- 3
- łyżki posiekanego szczypiorku
- 2
- ząbki czosnku
- 1
- średnia cebula
- 1
- łyżka oliwy
- sól
- pieprz
- Przygotuj sos: wymieszaj musztardę ze śmietanką i szczypiorkiem, przypraw pieprzem.
- Pokrój boczek, posiekaj cebulę i czosnek.
- Gnocchi przygotuj wg przepisu na opakowaniu, odcedź.
- Na dużej patelni rozgrzej oliwę, podsmaż boczek razem z cebulą i czosnkiem.
- Dodaj Warzywa ulubione FRoSTY, smaż przez 5-6 minut.
- Wlej sos musztardowy i wodę, zagotuj, przypraw solą jeśli potrzeba.
- Dodaj gnocchi, podgrzej razem przez minutę, podziel na porcje, oprósz pieprzem.