XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Gołąbki z Noodles and chicken

60 minut
porcje: 4
kalorie: 
1556 kJ  /  372 kcal
Trudność: średni
Przygotowanie
Składniki
Składniki:
1
opakowanie Noodles and Chicken FRoSTY
200 g
ostrego sera szwajcarskiego np. gruyere
1
główka kapusty włoskiej
2 łyżki
oleju
Beszamel:
400 ml
mleka
2 łyżki
masła
1 łyżka
mąki
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
natka pietruszki
  1. Z kapusty oddziel 4 duże liście, sparz je we wrzątku przez kilka minut, aż liście zmiękną. Osusz je i odetnij zgrubienia.
  2. Przygotuj Noodles and Chicken zgodnie z opisem na opakowaniu.
  3. Wymieszaj gotowe noodles ze startym serem i łyżką posiekanej natki pietruszki.
  4. Dopraw farsz solą i pieprzem do smaku.
  5. Na każdy liść kapusty nałóż porcję farszu i zawiń jak klasyczne gołąbki (boki do środka, a potem zroluj).
  6. W rondelku rozpuść masło, dodaj mąkę i mieszaj przez 1 minutę.
  7. Stopniowo wlewaj mleko, cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje. Dopraw solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej.
  8. Gołąbki ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej sosem beszamelowym.
  9. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 25–30 minut.
  10. Posyp świeżą natką pietruszki i podawaj na gorąco.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności.

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach