Przepisy
Gołąbki z Noodles and chicken

60 minut
porcje:
4
kalorie:
1556 kJ /
372 kcal
Trudność:
średni
Przygotowanie
Składniki
Składniki:
- 1
- opakowanie Noodles and Chicken FRoSTY
- 200 g
- ostrego sera szwajcarskiego np. gruyere
- 1
- główka kapusty włoskiej
- 2 łyżki
- oleju
- 400 ml
- mleka
- 2 łyżki
- masła
- 1 łyżka
- mąki
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- natka pietruszki
- Z kapusty oddziel 4 duże liście, sparz je we wrzątku przez kilka minut, aż liście zmiękną. Osusz je i odetnij zgrubienia.
- Przygotuj Noodles and Chicken zgodnie z opisem na opakowaniu.
- Wymieszaj gotowe noodles ze startym serem i łyżką posiekanej natki pietruszki.
- Dopraw farsz solą i pieprzem do smaku.
- Na każdy liść kapusty nałóż porcję farszu i zawiń jak klasyczne gołąbki (boki do środka, a potem zroluj).
- W rondelku rozpuść masło, dodaj mąkę i mieszaj przez 1 minutę.
- Stopniowo wlewaj mleko, cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje. Dopraw solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej.
- Gołąbki ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej sosem beszamelowym.
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 25–30 minut.
- Posyp świeżą natką pietruszki i podawaj na gorąco.
Komentarze